нашите сайтове english

Официален сайт на община Варна

Свързани файлове

Нидерландската делегация посети училища и детски градини, и се запозна със структурата на българската образователна система 


Преподаватели и студенти от университета по приложни науки Инхоланд в град Дордрехт, Нидерландия бяха на посещение във Варна. Събитието е част от двустранните отношения, които Варна поддържа с побратимения нидерландски град. 

Гостите посетиха училища СУ „Гео Милев“ в кв. „Младост“ и ОУ „Панайот Волов“ в кв. „Виница“, както и няколко детски градини. Те се запознаха със структурата и организацията на българския образователен процес. 

Бъдещите педагози и техните преподаватели участваха в семинар, на който бяха дискутирани добрите практики, общите предизвикателства и възможностите за бъдещо сътрудничество в сферата на образованието и младежките дейности. 

Участниците от двете страни отчетоха различията в образователните системи на България и Нидерландия и откроиха специфични практики, които могат да интегрират в бъдещата си работа. Силно впечатление на гостите направиха отдадеността на българските учители и стройната организация на учебния процес. От своя страна варненските учители отбелязаха като положителна практика свободата на нидерландските училища да избират програмите и методите на преподаване, както и индивидуалния подход към всеки ученик.

Категории

Top