нашите сайтове english

Официален сайт на община Варна

„МЕНИДЖЪРИ ЗА ЕДИН ДЕН“ ГОСТУВАХА НА ОИЦ-ВАРНА

 

26 младежи се включиха в инициативата на Джуниър Ачийвмънт България „Мениджър за един ден“ като заеха позициите на управител и експерти в Областния информационен център-Варна. Интерес към събитието проявиха възпитаници на ВТГ „Георги Стойков Раковски“, ТУ-Варна, МГ-Варна, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, Професионална техническа гимназия-Варна, ПГГСД „Н. Хайтов“, Първа езикова гимназия, както и представители на бизнеса. Младите хора влязоха в ролите на „Управител“, експерт „Комуникация и информация“, експерт „Логистика и информация“ и експерт „Информационно обслужване и услуги“ и се запознаха с дейността и услугите, които предоставя центърът.

Управителят на ОИЦ-Варна д-р Виктория Николова обясни на „мениджърите за един ден“ какви са възможностите за ученици и студенти, които дават европейските програми и как с тяхна помощ те могат да пътуват и да се включват в различни активности. От своя страна младите хора споделиха какви са идеите им за развитие и професионална реализация. Част от тях заявиха, че искат да учат и работят в чужбина, тъй като смятат, че България изостава в развитието си на фона на страните – членки на ЕС. Много от гостите на ОИЦ-Варна изразиха желание да развиват собствен бизнес у нас в бъдеще, макар да са на мнение, че биха срещнали доста трудности. Според тях да работиш за себе си крие рискове, но това не бива да е пречка за предприемачеството.

„Мениджърите за един ден“ проявиха интерес към спецификата на работа на всяка една от позициите в ОИЦ-Варна и отправиха въпроси, сред които по какъв начин се е отразила пандемията на работата на центъра, какви са предизвикателствата и трудностите, как се реагира на непредвидени ситуации по време на събитие, защо всеки от експертите се е насочил към тази професия и др. Всеки от тях получи сертификат за участието си в инициативата и рекламни материали на ОИЦ-Варна.

 

 

Категории

Top