нашите сайтове english

Официален сайт на община Варна

ОИЦ-ВАРНА СЕ ВКЛЮЧИ В СЪБИТИЕ ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОГРАМАТА „ЕРАЗЪМ ЗА МЛАДИ ПРЕДПРИЕМАЧИ“

Областният информационен център-Варна се включи в онлайн събитието „Еразъм за млади предприемачи“ – възможност за Вашия бизнес!“, организирано от Българската търговско-промишлена палата и Варненската търговско-индустриална камара. Целта бе да бъдат представени програмата „Еразъм за млади предприемачи“, процесът на кандидатстване, ползите за новите и опитните предприемачи, както и помощта, която БТПП оказва като посредническа организация.

Програмата осигурява съдействие на млади предприемачи да придобият необходимите умения за стартиране или успешно управление на малък бизнес в Европа. Тя е достъпна както за нови, така и за опитни предприемачи. Начинаещите – с опит до 3 години, могат да се възползват от престой до шест месеца в страната на предприемач – домакин, съвместна работа с него и практическо обучениe в малко или средно предприятие. Идеята е да бъде улеснено успешното стартиране на бизнес или укрепването на ново начинание. Домакините – бизнесмени с опит над 3 години, имат шанса да взаимстват нови идеи от мотивирани начинаещи предприемачи, които работят в същата сфера. Също така могат да се възползват от достъпа до нови пазари и контакти, международно сътрудничество и потенциални възможности за работа с бизнес партньори в чужбина.

Престоят се финансира от Европейската комисия, а отпусканите средства са в различен размер за отделните държави, включени в програмата. От нейния старт през 2009 година до момента са реализирани 10 432 обмена, а участниците са над 31 000.

Категории

Top