нашите сайтове english

Официален сайт на община Варна

ОИЦ-ВАРНА ОТНОВО ЩЕ БЪДЕ ЧАСТ ОТ ИНИЦИАТИВАТА „МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН“

Областният информационен център-Варна отново ще бъде част от инициативата „Мениджър за един ден“ на Джуниър Ачийвмънт България. Нейното 20-то издание ще се проведе на 10 май тази година под надслов „Силата на един екип“.

До момента близо 30 ученици, желаещи да заемат позициите „Управител“, „Комуникация и информация“, „Логистика и информация“ и „Информация и услуги“ в ОИЦ-Варна, са направили своята регистрация.

Младите мениджъри за един ден ще имат възможност да се запознаят с дейността и услугите, които предоставя центърът. Част от тях ще влязат в ролите на експертите, а други ще застанат начело на ОИЦ-Варна. Целта е те да научат на място каква е спецификата на работа на всяка една от позициите в него. Младежите ще получат сертификат за участието си в инициативата.

Най-утвърдената програма за първоначално кариерно ориентиране „Мениджър за един ден“ традиционно включва компании, организации и институции от цялата страна. Тя е насочена към ученици и студенти на възраст между 16 и 23 г. Инициативата е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнеса. Реализирайки на практика своята социална отговорност, домакините потапят своите „мениджъри за един ден“ в работното си ежедневие, показват им как функционира техният сектор отвътре и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание.

 

Категории

Top