нашите сайтове english

Официален сайт на община Варна

ОИЦ-ВАРНА БЕ ДОМАКИН НА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ЗА ПОДКРЕПА НА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО СРЕД УЯЗВИМИ ГРУПИ

Областният информационен център-Варна бе домакин на събитие за представяне на проекта Start2Up „Подкрепа за стартиране и развитие на собствен бизнес“. Той се финансира по програма „Заетост и предприемачество“ на Фондация „Тръст за социална алтернатива“ и се изпълнява от Регионалната агенция за предприемачество и иновации – Варна в партньорство с общините Аксаково и Белослав. Общият бюджет на проекта е 80 840 лв.

Целта е да се осигури подкрепа на 50 потенциални предприемачи, представители на икономически уязвими групи от Област Варна, желаещи да стартират собствен бизнес. Фокусът ще бъде поставен върху безработни, неактивни хора в икономически уязвимо положение - жени, младежи и роми, предимно на възраст до 29 години.  Набирането на желаещи да участват в проекта ще става чрез информационни кампании. Предвижда се те да бъдат включени в обучения по предприемачество, като ще им бъдат осигурени менторство и консултации. По проекта ще бъде организирано и състезание за бизнес идеи, а трите най-добри ще бъдат наградени.

В резултат от изпълнението на проекта 50 участници в него ще преминат обучение по предприемачество. Менторска подкрепа за реализиране на бизнес идеите си ще получат 15 от тях. На 35 представители на целевата група ще бъдат осигурени бизнес консултации по различни теми в минимум три сесии, а бизнес плановете на 12 от участниците ще бъдат подкрепени с финансов ресурс.

Проектът Start2Up „Подкрепа за стартиране и развитие на собствен бизнес“ е стартирал на 1.03.2022 г. и ще продължи до 31.08.2023 г.

 

 

Категории

Top