нашите сайтове english

Официален сайт на община Варна

ВАРНЕНСКИ УЧЕНИЦИ СТАЖУВАХА ВЪВ ФИРМИ В ДЪБЛИН ПО ЕВРОПЕЙСКА ПРОГРАМА

Петнадесет ученици от XII клас на Професионалната гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров” във Варна проведоха двуседмични стажове във фирми в град Дъблин, Ирландия. Пътуването е осъществено в рамките на мобилност по проекта „Европейски стажове, обмяна на опит и сътрудничество - ключ към личностно и професионално развитие“, сектор „Професионално образование и обучение“, Програма „Еразъм +“. Партньорът, осигуряващ работните места, е ADC College, Дъблин.

Учениците от специалностите „Бизнес администрация“, „Банково дело“, „Икономическо информационно осигуряване“ и „Застрахователно и осигурително дело“ са станали част от екипите на агенции за недвижими имоти, маркетингова агенция, счетоводна фирма, обучителни организации, агенция за подбор на персонал и адвокатска кантора. Наставници от фирмите ежедневно са ръководили учениците и са им възлагали задачи. Придружаващите ги учители - Диана Димитрова и Цветелина Николова, са правили мониторинг визити на работните места, съгласно график, изготвен от колежа. В реална бизнес среда момичетата и момчетата от XII клас са натрупали знания, умения и опит.

В края на стажа участниците са получили документ за участие от партньорската страна, Сертификат „Европас мобилност“, както и препоръки от работодателите, което ще увеличи предимствата им при кандидатстване за работа на европейския пазар на труда.

 

Категории

Top