нашите сайтове english

Официален сайт на община Варна

ПО ПРОЕКТ ФИРМА В БЕЛОСЛАВ ВНЕДРИ МАШИНА ОТ ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ

 

За да повиши производителността и качеството на продукцията си, фирма за метални конструкции и съоръжения в Белослав внедри машина за плазмено и газо-кислородно рязане на листов материал. Тя е закупена с европейско финансиране, осигурено от ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г. чрез МИГ „Аврен-Белослав“. Общата стойност на инвестицията е 389 510, 17 лв. Бенефициент е „Булмак 2005“ ООД.

Машината се отличава с висока скорост на работа. Методът на нарязване се избира в зависимост от дебелината на листа, който трябва да бъде третиран. За до 35-милиметрова ламарина се използва плазмено рязане, а газопламъчното може да се справи и с 200 мм. Освен да реже ламарина, машината има функцията да прави и отвори. За един работен ден има капацитет да се справи с около 10 тона. С техниката работят трима души. Суровини се набавят от българския пазар, внасят се и от Румъния.

Модернизирането на производствения процес подобрява производителността и качеството на предлаганите продукти благодарение на прецизните разрези и загубата на технологично време. Разходът на енергия при работата на новата машина е значително по-малък от този на използваните преди нея, тъй като тя е от последно поколение. Изделията, които се произвеждат, са с широк спектър на употреба. Могат да се пуснат директно за продажба на пазара или да се използват в строителството и производството.

70 % процента от продукцията на „Булмак 2005“ ООД се реализира у нас, останалите – в страни от ЕС. Компанията изнася основно за Италия и Германия. Единични поръчки има от Грузия и Русия.

Категории

Top