нашите сайтове english

Официален сайт на община Варна

Свързани файлове

С тридневен фестивал на открито морската столица ще отбележи 580-ата годишнина от Битката при Варна, водена от полския крал Владислав III Варненчик. Събитието е съвместна инициатива на Република Полша и Община Варна и ще се проведе в дните между 4-ти и 6-ти октомври на територия на парк-музея „Владислав Варненчик“. Това стана ясно днес на поредна среща между заместник-кметовете по туризма и културата Снежана Апостолова и Павел Попов, и консула на Република Полша в България – г-жа Малгожата Хейдук – Громек.

Община Варна ще осигури настаняване на участниците от Полша, увери на срещата заместник-кметът по туризма Снежана Апостолова. По думите й администрацията ще съдейства също и с обезпечаването на сигурността и спешната медицинска помощ. Пълната програма на форума ще бъде публикувана в медиите и социалните мрежи.

По време на фестивала, посветен на съдбоносната битка, посетителите ще имат възможността да наблюдават борба с меч и щит в средновековен стил, турнир по стрелба с лък, рицарски и плебейски игри, както и демонстрация на боеве. В залите на парк-музея ще бъдат показани исторически артефакти, средновековни обичаи и автентични оръжия.

По време на срещата, българската и полската страна обсъдиха включително възможностите за символична възстановка на Битката при Варна от 1444 г.

Категории

Top