нашите сайтове english

Официален сайт на община Варна

Свързани файлове

Графиците на ВиК ремонта вече са публикувани на сайта на дружеството, както и на сайта на Община Варна. Информация ще се публикува регулярно, за да може гражданите да бъдат информирани за датите за довършване на започнатите участъци в района на „Траката“. Това заяви заместник-кметът по инфраструктурата Пламен Китипов пред националните телевизии по време на протеста, който бе организиран днес от жители на „Траката“. Причината е състоянието на улиците по време на ремонтните дейности.

Проектът за изграждане на водопреносната инфраструктура е на ВиК - Варна. Провеждаме интензивни срещи с техни представители. Вчера на поредната среща присъстваха и протестиращите. Имаме уверението от фирмите-изпълнители, че ремонтните дейности по ул. „8-ма“, която е ключова в района, ще приключат до 15 юни, обясни още зам.-кметът Китипов. По данни на ВиК там предстои поставянето на водопровод, след което тя ще бъде възстановена и асфалтирана с помощта и на Община Варна. 15 юни е срокът за приключване и на улиците с номера 3, 5 и 6.

Китипов каза още, че това е проект, който трябва да доведе до удовлетворение на гражданите заради изграждането на нова инфраструктура и благоустрояване на територията. Въпросът е да се спазват сроковете и да се прави качествено всеки елемент от строителството, каза още зам.-кметът. 

Припомняме, че на срещата вчера в Община Варна бе договорено на видно място на всеки участък да се поставят информационни табели с крайни дати, телефонни номера за връзка, както и да се посочват обходни маршрути.

Участниците в срещата се разбраха още да не се разкопават нови улици, без да са завършени започнатите. Фирмите-изпълнители от своя страна обещаха, че се стараят, въпреки затрудненията, които имат на терен, да затварят малки участъци и да осигурят на гражданите достъп до имотите им по време на ремонтните работи. 

 

Линк към графиците:

https://varna.bg/bg/2455

https://vikvarna.com/bg/projects/shemi.html

Категории

Top