нашите сайтове english

Официален сайт на община Варна

Свързани файлове

Общо 100 безплатни пешеходни туристически обиколки, водени от професионални екскурзоводи, ще се проведат във Варна през 2021 година. 78 от тях са на английски език, а останалите 22 - на български. Организатори са дирекция „Туризъм“ към Община Варна и Туристическият информационен център, в партньорство със Съюза на екскурзоводите в България. Целта на туровете е презентация на културно-историческото наследство и забележителностите на града. Инициативата се провежда за осма поредна година.

Обиколките ще се проведат в периода от 18-ти май до 29-ти септември, с начален час 10:30 ч., а сборният пункт е пред Туристическия информационен център.

Темите са:

Вторник - "Открий Варна" ("Discover Varna");

Сряда - "Архитектурата на Варна" (Varna architecture");

Петък - "Антична Варна" ("Ancient Varna");

Събота - "Стара Варна" ("Old Varna");

Групите с английските беседи ще се събират по утвърден график всеки вторник, сряда, петък и събота, като за отделните дни темата и маршрута ще бъдат различни.

Специално за българската аудитория пешеходните обиколки ще бъдат тематични, посветени на различни празници. На 14.02 вече се проведе и първият тур, посветен на Деня на археолога и Деня на влюбените. Следващата обиколка ще бъде на 3-ти март по случай националния празник на България.

Повече информация за туристическите обиколки можете да откриете тук:

https://visit.varna.bg/bg/peshehoden-tur-na-varna.html

https://visit.varna.bg/en/free_walking_tours_of_varna_in_english.html

Категории

Top