нашите сайтове english

Официален сайт на община Варна

Кметът на Варна Иван Портних проведе работна среща с Калин Димчев, изпълнителен директор на Microsoft България,  и част от неговия екип - Ева Попова, регионален мениджър Публичен сектор и Гергана Русева, мениджър продажби сектор Образование. Повод за срещата бе обсъждане на възможности за сътрудничество между компанията и Община Варна, в подкрепа на каузата „Варна – Град на Знанието“. Тази инициатива на кмета Иван Портних има за цел дългосрочно развитие на морската столица и трансформиране на икономическия профил на града чрез дигитални, иновативни и зелени решения. Каузата обединява усилията на местната власт, бизнеса, образователния и научен сектор за реализиране на пълния потенциал на града, като през месец август Microsoft България бе една от компаниите, които приветстваха Меморандума за сътрудничество и партньорство за реализиране на „Варна – Град на Знанието“.

 „Приветстваме този тип мислене и сме готови да бъдем партньори, да вървим заедно по този път. Горди сме с това, което видяхме днес във Варна и университетите, което може да стане еталон за образованието в България“, коментира Калин Димчев.

 „Ние вярваме, че във време на предизвикателства, придобиването на нови умения, повишаването на квалификацията и подобряване качеството на работа са още по-важни, затова ще се радваме да реализираме съвместни проекти с Microsoft“, заяви кметът Иван Портних.

 По време на разговорите бяха представени различни възможности и добри практики на компанията – приложения за обучения, за развитие на регионални администрации, киберсигурност, градска устойчивост, зелени технологии, туризъм, култура, здравеопазване. Договорено бе експертите от Microsoft България да споделят добри практики и идеи, реализирани в други страни.

Категории