нашите сайтове english

RECONNECT THE CITY - Отворена покана за градски художници - РИСУНКА НА АСФАЛТ

Отворена покана за градски художници - РИСУНКА НА АСФАЛТ

Община Варна, в партньорство със сдружение VarnaSpaces/ Пространствата на Варна, обявява

КОНКУРС ЗА ИДЕЙНА КОНЦЕПЦИЯ, РАБОТЕН ПЛАН И РЕАЛИЗАЦИЯ НА РИСУНКА ВЪРХУ АСФАЛТ ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОЕКТ „RECONNECT THE CITY“, ПОДКРЕПЕН ОТ ASPHALT ART INITIATIVE НА BLOOMBERG PHILANTHROPIES

Конкурсът е предназначен за художници с опит в “уличното изкуство” и се осъществява на два етапа - Идейна концепция и Работен план, последван от Реализация на рисунката на асфалт.

Цялата изискуема информация и визуални материали към Първи етап - Идейна концепция трябва да бъдат изпратени на имейл адрес: reconnect.varna@gmail.com в срок до 24:00 часа на 10.03.23 (местно време GMT +2). Заданието за конкурс и документите за кандидатстване - Декларация за участие, Ортофото-подложка и Темплейт - шаблон за предаване на Идейната концепция, могат да бъдат изтеглени тук: http://u.pc.cd/6Lh

Проектът, класиран на първо място ще бъде награден с парична награда в размер на 1000 лв. и ще бъде реализиран на съответните локации срещу хонорар от 5000 лв. Всяко от проектните предложения класирани на второ и трето място ще получи парична награда в размер на 500 лв.

Въпроси във връзка с конкурса може да изпращате на имейл адрес: reconnect.varna@gmail.com.

За актуална информация ​​по проект Reconnect the City следете фейсбук страниците Култура Варна и VarnaSpaces/ Пространствата на Варна.

Артистичната намеса към проект “Reconnect the City” предстои да бъде реализирана през месец юни тази година. Основната идея е, посредством изкуство върху асфалт да се създаде привлекателно и безопасно обществено пространство в сърцето на град Варна - “Севастопол”.

Инициативата подпомага творчески проекти за изкуство и дизайн, с цел подобряване на безопасността по улиците, активиране на публични пространства и ангажиране на местните общности. Варна е един от 19-те избрани европейски градове, между които са Брюксел, Хелзинки, Мадрид, Рим, Осло и Атина. 

Пожелаваме успех и творческо вдъхновение!

 

Публикувано на 23.02.2023 г.

 

Top