Търсене
Начало » Новини
17 октомври 2019

Започва кампания по повод Европейския ден за борба с трафика на хора

Информационна кампания по повод 18-ти октомври - Европейски ден за борба с трафика на хора, започва във Варна. Тя е организирана от общинската дирекция „Превенции“, съвместно с местната и националната комисии за борба с трафика на хора. Партньори са превантивни клубове от I ЕГ, III ПМГ „Акад. Методий Попов“, IV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, СУ за ХНИ „Константи Преславски“, ПТГ, МГ „Д-р Петър Берон“, ВТГ „Георги Стойков Раковски“, ПТГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ПГИ „Д-р Иван Богоров“.

Целите на кампанията са повишаване на съпричастността към жертвите на престъплението „трафик на хора“ и на информираността за механизмите за въвличане, уязвимите групи, видовете експлоатация  и как можем да се предпазим. В периода 17 – 25 октомври, в рамките на кампанията, активисти от училищните превантивни клубове ще проведат информационни сесии сред своите връстници и ще разпространят материали по темата.

Днес стартира и двудневна Академия за доброволци, в която се провежда специализирано обучение на 36 младежи. Обучението се води от експерти към Националния център за безопасен интернет Георги Апостолов и  Антоанета Василева. На 19-ти октомври над 200 доброволци, партньори и съмишленици ще се включат в „Поход за свобода“, организиран от Фондация А 21 по повод Европейския ден за борба с трафика на хора.

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.