Търсене
Начало » Новини
04 октомври 2019

KBC Груп отвори 300 работни места във Варна

KBC Груп - най-голямата финансова група в Белгия и една от най-големите в цяла Европа, днес отвори офис във Варна, където ще бъдат наети първоначално 300 души, с опция до 500 и повече. На тържеството в Мол Варна присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов, Йохан Тейс – главен изпълнителен директор на КВС Груп, и Петър Андронов - главен изпълнителен директор на ОББ, мениджър на КВС Груп в България. 

Центърът за споделени услуги в морската столица ще бъде един от най-стратегическите и операционни в структурата на белгийската група. От Варна ще се подпомагат различните дружества на КВС в няколко различни държави. Еĸипите щe ce зaнимaвaт c пoдбop нa cлyжитeли, c инфopмaциoнни тexнoлoгии, pиcĸ и пpoeĸтeн мeниджмънт, ĸaĸтo и c дpyги вaжни зa oпepиpaнeтo нa КВС дейности. Офисът е разположен нa oбщa плoщ oт 5500 ĸв. м. и щe зapaбoти дo ĸpaя нa гoдинaтa. 

„Варна бе избрана между няколко други градове в Централна и Източна Европа, защото вярваме, че се развива по правилния начин, върви нагоре. Очакваме с нетърпение нашите нови служители, които ще получат възможност за международна кариера, за успешна, добре платена и привлекателна работа в международна финансова институция - без да напускат България, даже без да напускат града си“, заяви Петър Андронов, главен изпълнителен директор на ОББ, мениджър на КВС Груп в България. 

„Варна е градът с най-голяма перспектива в следващите 5 години - заради младите хора, университетите, инфраструктурата, заради прекрасната локация“, заяви министър-председателят Бойко Борисов. Той припомни, че е обещал на варненци и изграждане на автомагистрала „Хемус“, по която се работи много активно. 

„В групата на КВС следваме стратегията да бъдем еталон на банко-застрахователния сектор. КВС присъства на пазарите на повече от 20 държави, но имаме шест основни и един от тях е България - много стабилен и устойчив член на ЕС, с голям потенциал и обещаващо бъдеще“, заяви Йохан Тейс – главен изпълнителен директор на КВС Груп. По повод откриването на  новия офис, той допълни: „Варна спечели състезанието съвсем основателно. Градът има достатъчно възможности за развитие, има инфраструктурни проекти, които се подпомагат от общината и от правителството. Варна има летище, има университети с над 40 000 студенти, от които 8000-9000 завършват всяка година. Това за нас е особено важно, защото имаме възможност да предложим на тези млади хора чудесна работа, добра кариера и кариерно развитие“. 

„Фактът, че KBC с високите стандарти, с които работи, има доверие в българската финансова система, е добър атестат за нас.  Пожелавам това начинание, което днес стартира, да бъде изключително успешно. Вярвам, че добрата новина за тази нова инвестиция във Варна, е само един от резултатите, които очаквам в следващите няколко години да направим заедно с българските банкери и с българския бизнес“, заяви Владислав Горанов, министър на финансите.  

КВС Груп е една от водещите финансови структури в Европа и един от най-групните инвеститори в България - с над 1,4 млрд евро. Притежава ДЗИ, Сибанк, ОББ. Миналата година групата отвори в София е отворен и IT център, който обслужва 4 банки на KBC в цяла Европа. Присъствието на KBC в България е ключово, не само за стабилността на банковия сектор, но и защото много международни инвеститори следят решенията на групата.

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.