Търсене
Начало » Новини
30 септември 2019

Спортното училище - с обновена зала за вдигане на тежести

Спортното училище във Варна "Георги Бенковски" вече има обновена зала за вдигане на тежести. Извършен е основен ремонт със средства от Министерството на младежта и спорта, саниране, поставена е нова подова настилка, подобрена е енергийната ефективност и пожарната безопасност на сградата. На откриването присъстваха министър Красен Кралев, представители на Община Варна, спортни деятели, спортисти, а домакин бе директорът Евелина Янчева. 


„Винаги е удоволствие да съм сред нашите спортисти, наистина Варна е най-спортният град. Има доста обекти, които се изграждат със средства от общинския бюджет, догодина ще обсъдим къде трябва да се помогне при необходимост", заяви при откриването  Красен Кралев. 

В залата се подготвят щангистите от СК "Титан",  може да бъде ползвана и за подготовка на атлети в други спортове. На тържеството присъстваха и двамата млади световни шампиони в тежката атлетика - братята Христо и Стефчо Христови, с треньор Живко Николов. Специални благодарности към министерството и към Община Варна отправи президентът на СК "Титан" Радостин Димитров.

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.