Търсене
Начало » Новини
01 август 2019

Вицепремиер и кмет участваха в конференция по повод 140 години ВМС

Вицепремиерът Томислав Дончев и кметът на Варна Иван Портних бяха гости на конференция по повод 140 години от основаването на Военноморските сили на Република България. Организатори на събитието са ВМС и ВВМУ „В. Й. Вапцаров”. 

"140 години са много, защото като исторически опит, българският боен флот е почти връстник на Третата българска държава. Важно е да пазим този историческия спомен, защото, ако той бъде прекъснат само от едно или две поколения, ще бъде забравен", заяви Томислав Дончев. Той допълни, че се надява 2019 г. да остане паметна и с приключването на процедурата на проекта за модернизация и осъвременяване на българския боен флот.  

"Военноморските сили винаги са били активен участник в обществения живот на Варна - гарант за спокойни дни, добър приятел в делник и празник. Благодаря за доброто сътрудничество, високо оценявам усилията, които полага всеки един от Вас при изпълнение на служебните си задължения“, обърна се към участниците в конференцията кметът Иван Портних. 

Домакини на събитието бяха командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов и началникът на ВВМУ проф. Боян Медникаров. Научната конференция бе проведена в три панела, на теми „История на Военноморските сили на Р България”,  „ВМС – основен компонент на системата за морска сигурност” и „Образователна и изследователска поддръжка на ВМС”.

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.