Търсене
Начало » Новини
31 юли 2019

Над 50 български издателства ще участват в "Алея на книгата" във Варна

Над 50 български издателства ще участват в "Алея на книгата" във Варна

Над 50 български издателства и книгоразпространители ще участват в „Алея на книгата“ във Варна, която ще се проведе в периода от 2-ри до 11-ти август. Книжното изложение ще бъде разположено в 19 шатри в пространството от  хотел „Черно море“ до Фестивалния и конгресен център. „Радвам се, че тази прекрасна инициатива се случва за пореден път във Варна и интересът на издателите и читателите се увеличава. Алеята на книгата е едно от важните събитие от културния календар на града ни, заедно с други инициативи като фестивала „Варна Лит“, заяви на пресконференция кметът на Варна Иван Портних. Василка Ванчева - от Асоциация „Българска книга“ посочи, че това е десето юбилейно издание на изложението, което води своето начало именно от морския град. 

В рамките на "Алея на книгата" за първи път ще има две нови инициативи. На 3-ти и 4-ти август от 15 ч. до 18 ч. в литературния кът /на бул. „Сливница“ и ул. „Стефан Караджа“/ ще се проведе събитието „Написаното остава. Пиши правилно“. Всеки, който желае да тества знанията си по български правопис и пунктоация може да реши езиков тест и да получи съвети от учени от Института за българки език към БАН. За първи път се организира и кръводарителска кампания, а всеки участник ще получи подарък книга от българските издателства. 

Работното време на "Алея на книгата" е всеки ден от 10 ч. до 22 ч. Предвидени са премиери на книги, срещи с писатели и преводачи и дискусии.  Достъпът до всички събития е свободен. 

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.