Търсене
Начало » Новини
14 юни 2019

Кметът Иван Портних поздрави участниците в XVIII Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми

Кметът на  Варна Иван Портних поздрави участниците в  XVIII Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми, който се провежда в дните от 13-ти до 17-ти юни във Варна. На събитието присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, председателят на БЧК Христо Григоров, Илко Раев – председател на БЧК – Варна, зам.-ректорът на МУ – Варна проф. Тодорка Костадинова.  

„Международният фестивал на червенокръстките и здравни филми, който Община Варна финансово подпомага, вече е утвърдено събитие в културния афиш на Варна и всяка година привлича все повече участници от цял свят. Радвам се, че той провокира интереса на младите хора към доброволчеството и добротворчеството като начин на живот!“, заяви кметът и пожела на всички участници успех в конкурсната програма.   

Тази година фестивалът се провежда под мотото „Агресия – хуманизъм – кино“. Освен прожекциите на състезаващите се игрални и документални филми от цял свят, в програмата е включен и дискусионен форум по същата тема.  Съпътстващата панорама от филми с хуманна насоченост ще продължи с безплатни прожекции в зала „Пленарна“ на Община Варна до 21-ви юни включително. 

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.