Търсене
Начало » Новини
05 юни 2019

Експерти от страната обсъждат добри практики в областта на спорта във Варна

Кръгла маса на тема "Обмен на добри практики в областта на спорта на местно и регионално ниво" ще се проведе във Варна. 

Събитието, което се организира от дирекция „Спорт“ и е в рамките на инициативата Варна - Европейски град на спорта през 2019 г., ще се проведе в периода 7-ми до 9-ти юни в Юнашкия салон. 

Участие в кръглата маса ще вземат експерти в областта на спорта от  София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, Казанлък, Разград, Смолян, Търговище, Перник, Ловеч и Регионалните управления по образование, както и представители на Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието и науката, университети, училища. Дискусията ще обхваща „Ученически и детско-юношески спорт“, „Предизвикателства при стопанисване на спортни бази“, „Спорт за всички“ и „Високо спортно майсторство“.

Участниците ще имат възможност да представят презентации по посочени в програмата теми и да вземат участие в дискусии по въпросите на физическото възпитание и спорта. В края на събитието ще бъдат изготвени предложения и идеи за развитие на спорта на общинско и регионално ниво. Откриването е предвидено за 14.00 часа на 7-ми юни в Юнашкия салон.

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.