Търсене
25 април 2019

ВАРНЕНСКИ УЧЕНИЦИ С ИНТЕРЕС КЪМ ОНЛАЙН КОНКУРСА „ИМАМ БИЗНЕС ИДЕЯ!“

ВАРНЕНСКИ УЧЕНИЦИ С ИНТЕРЕС КЪМ ОНЛАЙН КОНКУРСА „ИМАМ БИЗНЕС ИДЕЯ!“

Областният информационен център-Варна проведе среща с ученици и преподаватели от Професионалната гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“-Варна, за да представи онлайн конкурса за млади предприемачи „Имам бизнес идея!“.

Учениците от 8, 10 и 11 клас, както и възпитаниците на кръжока по застраховане и финанси, бяха запознати с условията за участие в него. Младежите проявиха желание да се включат в онлайн състезанието и отправиха въпроси, свързани с представянето на проектната идея. Те изразиха задоволство от това, че победителите в конкурса ще се определят от гласуване във Facebook. Интерес предизвикаха и наградите, предвидени за най-добрите участници. Регламентът за състезанието бе представен и на преподавателите по икономически дисциплини в училището.

С регламента на конкурса бяха запознати представители на Младежкия Червен кръст-Варна, както и участниците в регионалните състезания по програмата „Учебна компания“, организирани за поредна година от „Джуниър Ачийвмънт България“ като част от националната квалификация за Националното състезание „Най-добра учебна компания“ 2019 г. 

В онлайн конкурса „Имам бизнес идея!“, който стартира на 15 април, могат да участват ученици от 14 до 18 г. За целта те трябва да заснемат видеоклип, в които обясняват своята бизнес идея с дължина не повече от 2 минути и големина 25 МВ. Всички клипове се изпращат директно към създадената за целите на конкурса страница във Facebook като съобщение в Мessenger. Всеки видеоклип трябва да бъде придружен от попълнена Декларация за участие

Класирането на получените идеи ще бъде направено след гласуване от страна на Facebook потребителите. Двамата финалисти ще посетят София Тех Парк на 1 юни. Видеоклиповете с бизнес идеи на младежи ще се събират до 12 май. На 13 май започва гласуването на вече публикуваните материали. То ще продължи до 23 май. След

окончателното преброяване на гласовете се обявяват 10-те финалисти, от които и двамата победители. Резултатите ще бъдат публикувани във Facebook на страницата на събитието „Имам бизнес идея!“. Онлайн конкурсът „Имам бизнес идея!“ е част от инициативата на ЕК „Европа в моя регион“ 2019 г. и се организира заедно с мрежата центрове в страната и Дирекция „Централно координационно звено“ в Министерски съвет.