Търсене
10 април 2019

РЕМОНТИРАТ ЦЕНТРАЛЕН ВАРНЕНСКИ БУЛЕВАРД ПО ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТ

Областният информационен център-Варна се включи в церемония по първа копка на обект "Реконструкция на уличната мрежа по бул."Съборни" - от бул. "Владислав" до бул. "Сливница". Дейностите се изпълняват по проекта „Интегриран градски транспорт на Варна – втора фаза“, който се финансира по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Ремонтът включва подмяна на подземната инфраструктура, рехабилитация на пътната настилка, обособяване на BUS лента и изграждане на нови бордюри и тротоари, както и на велоалея по протежение на цялата отсечка с дължина 400 метра. Предвижда се и обновяване на уличното осветление с интелигентни светлодиодни осветители от последно поколение. Сред дейностите е изграждане на поливна система в разделителните ивици на булеварда, както и повърхностно отводняване на дъждовните води. Предстои оформянето на зелени площи с ниска растителност. Уличната среда ще бъде достъпна и за хора с увреждания.

Стойността на ремонта е 1,260 млн. лв. По задание крайният срок за завършване на обекта е 15 септември тази година, но дейностите ще приключат още този месец, увери ръководителят на проекта Христина Костадинова.

Проектът „Интегриран градски транспорт на Варна – втора фаза“ стартира на 19.01.2017г. и ще приключи на 19.01.2021г. Общата му стойност е 37 233 093 лв. Бенефициент е Община Варна.