Търсене
Начало » Новини
09 април 2019

Кметът Иван Портних награди медалистите от Спешъл Олимпикс

 

Кметът Иван Портних награди медалистите от Спешъл Олимпикс
Кметът на Варна Иван Портних връчи почетни плакети на близначките Ваня и Таня Иванови (лека атлетика) и на Велико Великов (конна езда), които се върнаха с медали от Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби (Обединени арабски емирства). С награди бяха удостоени и техните треньори Петя Георгиева и Веско Петров.
„Щастливи сме с Вашите успехи и медали. Благодаря Ви, че представихте достойно и България, и Варна на този изключително висок световен спортен форум, че сте посланици на титлата Варна - Европейски град на спорта 2019. Поздравявам и треньорите, и родителите - за грижите и подкрепата", заяви кметът Иван Портних.
Думи на благодарност отправиха състезатели и треньори към семействата си, към Дневен център "Ривиера" и Община Варна. Специален музикален поздрав към медалистите бе отправен от възпитаниците на ДЦ "Ривиера". На тържеството присъстваха директорът на дирекция "Спорт" Кристиян Димитров, родители и приятели на спортистите.
На Световните летни игри Спешъл олимпикс участваха повече от 7500 атлета с интелектуални затруднения и техни партньори без увреждания в 24 спорта. Варненските атлети бяха част от българския отбор от 18 спортисти с интелектуални затруднения. Ваня Иванова спечели златен медал на дълъг скок, бронзов медал на 100 метра бягане и пето място на щафета 4х2100. Сестра й Таня Иванова  взе  бронзов медал на 100 метра бягане,  класира се на седмо място на дълъг скок и пето място на щафета 4х100. Със сребърен медал се върна Велико Великов - от дисциплина английска езда, и с две четвърти места - паркур и обездка.
 

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.