Търсене
Начало » Новини
02 април 2019

Две международни ветроходни регати за килови яхти ще се проведат във Варна

Две ветроходни регати за килови яхти с участието на екипажи от държави от Черноморския регион ще се проведат във Варна в началото на лятото на 2019 г. Те  ще допълнят богатата спортна програма на града в годината, в която Варна е Европейски град на спорта.

VI международна ветроходна регата „Варна Ченъл къп 2019”, организирана от Община Варна и яхт клуб „Бавария яхтс”, ще открие началото на активния състезателен сезон с атрактивни гонки в канала море - езеро и ще събере яхти от България, Румъния, Украйна и Турция. Събитието ще се проведе в дните около 24-ти май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост.

Месец по-късно Варна ще приеме участниците в набиращото популярност ветроходно състезание International Black sea championship. На 17-ти и 18-ти юни жителите и гостите на града ще имат възможност да се насладят на майсторската надпревара между екипажи от черноморските страни. Варна е етапен град от регатата, организирана от Istanbul Offshore Racing Club, Odessa Racing Yacht Club, Black Sea Sailing Association–Romania, Морски клуб Балчик, яхт клуб Бавария яхтс Варна под патронажа на ветроходната федерация на Турция (Turkish Sailing Federation), обясни Лъчезар Братоев от яхт клуб Бавария яхтс Варна.

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.