Търсене
Начало » Новини
18 февруари 2019

Такса „паяк“ влиза в сила от днес

От днес - 18.02.2019 г.,  влиза в сила решение на Общински съвет - Варна, според което по време на действие по репатриране на превозно средство от представители на ОП „Паргинги и синя зона“ и при явяване на водача на репатрираното возило, той ще заплаща на място такса. Досега в подобна ситуация автомобилът е бил освобождаван, а шофьорът не е заплащал такса. Мотивът за въвеждането й е покриване на разходите на предприятието по извършената дейност, заяви Младен Иванов, управител на ОП „Паркинги и синя зона“.

Репатриране на неправилно паркирано ППС:

1.1 Зона център и кв. Аспарухово – цена 45 лв. По време на действия по репатриране на ППС и при явяване на водача на репатрираното ППС място, се заплаща цена – 30лв.

1.2 Зона квартали, с обхват – кв. Чайка; кв. Левски; кв. Младост; кв. Трошево; кв. Възраждане; кв. Победа; кв. Изгрев; кв. Галата и кв. Св. Иван Рилски – цена 50 лв. По време на действия по репатриране на ППС и при явяване на водача на репатрираното ППС място, се заплаща цена – 35лв.

1.3 Зона крайни квартали – кв. Владиславово; Виница; кв. Бриз и всички селищни образувания – Цена 55лв. По време на действия по репатриране на ППС и при явяване на водача на репатрираното ППС място, се заплаща цена – 40лв.

1.4 Максимална цена от репатриране на ППС и цена за отговорно пазене – 300 лв.

2. Репатриране на излезли от употреба ППС и оказване на съдействие на юридически и физически лица:

2.1 Зона център и кв. Аспарухово – цена 22 лв.

2.2 Зона квартали, с обхват – кв. Чайка; кв. Левски; кв. Младост; кв. Трошево; кв. Възраждане; кв. Победа; кв. Изгрев; кв. Галата и кв. Св. Иван Рилски – цена 25 лв.

2. 3она крайни квартали – кв. Владиславово; Виница; кв. Бриз и всички селищни образувания – цена 27лв.

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.